Kabeljauw, een lekker en veelzijdig stukje vis

Kabeljauw, een lekker en veelzijdig stukje vis

Kabeljauw is een simpele, maar lekkere soort vis die je bij veel gerechten zal tegenkomen. Het is niet moeilijk om te maken, maar het is wel goed te weten hoe kabeljauw filet te bakken. Hieronder staat uitgelegd hoe dit moet. Als eerste moet je de filets droog deppen met keukenpapier. Dan is het goed om een bord te bakken zodat je daar melk op kan leggen, ongeveer 4 eetlepels. Daar moet je de filet doorheen halen. Vervolgens leg je de filets op een ander bord waar je ze bestrijkt met peper en zout naar smaak. Daarna strooi je er bloem overheen, aan beide kanten van de filets.

In een pan, bijvoorbeeld een koekenpan, moet je dan boter laten smelten en warm worden. Als er geen schuim meer van de boter in de pan zit, dan kun je de filets erin leggen. Je kunt dan de filets aan beide kanten ongeveer 4 minuten bakken. Als je het idee hebt dat het nog niet genoeg tijd geweest is, kun je hem tot ongeveer 5 minuten laten liggen. Als je beide kanten gedaan hebt, zouden de filets klaar moeten zijn. Dit zie je doordat ze een donkerbruine kleur krijgen. De filet mag bewegen in de pan zodat er genoeg boter blijft om in te bakken.

Je kunt de kabeljauw gaar verklaren als je als het ware de filet uit elkaar kan trekken op gemakkelijke manier. Het is lekker om het te eten met aardappels en groenten zoals bloemkool.