Sugar Crush, een afgeleide van Candy Crush

Sugar Crush, een afgeleide van Candy Crush

De bedenkers van Candy Crush hebben met het ontwikkelen van dit populaire spel een gouden zet gedaan. Geen enkel spel ter wereld voor de smartphone is zo populair als Candy Crush. Natuurlijk willen mensen meeliften op dit succes en worden er dus varianten op dit populaire spel ontwikkeld. Maar ook de makers van Candy Crush zelf zitten niet stil en willen spelletje maken die in oorsprong lijken op Candy Crush. Eén daarvan is bij voorbeeld Sugar Crush.

Is Sugar Crush hetzelfde als Candy Crush?

Sugar Crush is niet hetzelfde als Candy Crush. Maar als je dit spel gaat spelen zul je al snel merken dat het is gebaseerd op het populaire Candy Crush omdat bepaalde dingen hetzelfde werken en er hetzelfde uitzien als bij Candy Crush. De klonen van Candy Crush, waar Sugar Crush er ook eentje van is, zijn allemaal afgeleid van hetzelfde principe. Dit is op zich geen probleem, veel mensen die Candy Crush spelen vinden het leuk om ook andere spelletjes te spelen die er op lijken. Vaak hoef je je dan niet zo in de speluitleg te verdiepen omdat je de basisregels al kent.

Laagdrempelige lookalikes van Candy Crush

Voortbordurend op het succes van Candy Crush worden er regelmatig lookalikes uitgebracht van Candy Crush. Dit allemaal in de hoop dat deze net zo populair worden als het origineel. Soms lukt dat, maar lang niet altijd. Sommige varianten op Candy Crush zijn nooit succesvol geworden.