Wat zijn de nadelen van de zomer en hoe ga ik daar mee om?

Wat zijn de nadelen van de zomer en hoe ga ik daar mee om?

Het wordt warmer en iedereen geniet van een biertje op het terras of een lekker stuk vlees op de barbecue. Meisjes lopen in korte rokjes, de ijszaken zijn weer geopend en ieder weekend voelt als vakantie. Helaas heeft elk voordeel z’n nadeel, zo ook tijdens de warme zomermaanden. Wat zijn de nadelen van de zomer en hoe ga je daar mee om?

Last van hooikoorts? Breng een bezoekje aan de huisarts

Heb jij, naarmate de temperatuur stijgt, steeds meer last van een verstopte neus en rode ogen? Dan is de kans groot dat je hooikoorts hebt en allergisch bent voor rondzwevende graspollen. Indien je hier gevoelig voor bent, is het verstandig om langs de huisarts te gaan. De huisarts geeft je medicatie waardoor je klachten snel afnemen.

Maak een eind aan huisstofmijt met anti-allergie producten

Naast hooikoorts zorgt het warme weer voor een toename van huisstofmijt in huis. Huisstofmijt zijn kleine witte beestjes die niet met het blote oog zichtbaar zijn en leven op donkere, vochtige en warme plekken. Ze voeden zich met huidschilfers en zijn hierdoor voornamelijk te vinden in matrassen, bedden en kussens. De ongemakken van een huisstofmijtallergie zijn te vergelijken met hooikoortsklachten: verstopte neus, rode ogen, niezen en benauwdheid. Een allergie voor huisstofmijt kun je het beste bestrijden door anti-allergie producten aan te schaffen. Dit zijn speciale producten voor je beddengoed zodat de huisstofmijt niet kan binnendringen. Zorg verder voor zo min mogelijk kleden en tapijten in huis, maak het huis vaak schoon en was je beddengoed regelmatig.

Insmeren tegen de hoge Uv-straling

Het laatste nieuws liegt er niet om: huidkanker neemt snel toe als gevolg van onverstandig zongedrag. Met name tussen 12:00 uur en 15:00 uur ’s middags kan de zon ervoor zorgen dat je snel verbrandt. Het slimst is natuurlijk om gewoon binnen te blijven tijdens deze uren. Doe je dit niet, smeer je dan goed in! Zorg er voor dat je je, 30 minuten voor je de zon in gaat, insmeert met minimaal factor 15. De zonnebrand Ambre Solair van Garnier komt als beste uit de test van de Consumentenbond en de zonnemelk van Clinique en Europrofit kun je beter niet gebruiken.

Zeg vaarwel tegen rode bultjes door te waxen

Tijdens de warme dagen kun jij eindelijk dat leuke jurkje aandoen. Ook heb je al een nieuwe bikini besteld voor je vakantie naar Spanje. Om glad en verzorgd voor de dag te komen, ga jij iedere dag in de weer met een scheermesje. Het probleem is alleen dat dit zorgt voor geïrriteerde rode bultjes en dat ziet er niet zo flatteus uit. Gelukkig is de oplossing simpel: laat je waxen bij een waxsalon. Hierdoor ben je in één keer voor ongeveer een maand van al je haartjes af en kun je er weer even tegenaan. Een goede, professionele waxsalon is The Wax Bar gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Amersfoort en Noordwijk.