Wietplanten kweken

Wietplanten kweken

Het maakt niet uit waar je het doet, wietplanten kweken kan overal. Het kan op je zolder, in de garage of gewoon in de woonkamer. Je kan het, met de nodige risico’s, zelf helemaal invullen. De enige voorwaarde hierbij: ze moeten wel goed verzocht worden! Voor dit soort praktijken is het nodig om speciaal daarvoor gebouwde kweektenten te kopen. Deze kweektenten zorgen ervoor dat jij wiet kan kweken zonder dat je woning compleet over de schop hoeft te gaan.

Wat zijn kweektenten?

Kweektenten, ook wel kweekkasten genoemd, bestaan normaliter uit speciale lampen, ventilators, ventilatiesystemen en nog andere benodigdheden om wietplanten te kweken. Je weet dat je een goede kweekkast in handen hebt, wanneer deze beschikt over reflecterende binnenwanden. Daarnaast moet deze kast ook stevig genoeg zijn om veilig zware koolstoffilters en kweeklampen op te kunnen hangen.

Hoe ziet zo’n kast er uit? Meestal is een kweekkast rechthoekig gevormd. Daarbij kun je naar eigen wens beslissen in welk formaat en kleur je ze wilt hebben. Sommige kasten kun jezelf in hoogte verstellen. Dit komt van pas wanneer je planten een extreme groei meemaken. Dit soort kasten zijn dan ook zeer aan te raden voor de hobbykweker.

Ontwikkelingen

Sinds de lancering van kweektenten heeft het in kwaliteit een enorme groei meegemaakt. Eerst werden de kasten gemaakt met materialen die giftige gassen loslieten op de wietplanten. Dit had logischerwijs een negatieve impact op de kwaliteit van de verkregen cannabis zelf. Door de jaren heen zijn er verschillende aanpassingen gemaakt om de kwaliteit van de tenten, en daarmee de cannabis, aanzienlijk te verbeteren.

Zoek jij zelf nog een goede kweektent en woon jij in de regio van Amsterdam of Weesp? Neem dan een bezoekje aan het tuincentrum in Weesp. Voor de biologische thuiskweker is er van alles beschikbaar. Kijk bij het aanschaffen van een kweektent altijd wat voor materialen er zijn gebruikt bij de productie. Zoals eerder gezegd werden er in het verleden weleens materialen gebruikt dat ten koste ging van de kwaliteit van de cannabis. Let daarom goed op en raadpleeg altijd een verkoper of adviseur. Laat het kweken beginnen!